Microsoft Office 365: wat zijn de 10 voordelen voor jouw bedrijf?

Microsoft Office 365: wat zijn de 10 voordelen voor jouw bedrijf?

De coronacrisis heeft het ons maar al te duidelijk gemaakt: op elk moment van overal efficiënt kunnen samenwerken is van cruciaal belang. Bedrijven die eenvoudiger en efficiënter willen samenwerken, gebruiken daar allerlei programma’s voor. De populairste software is Microsoft 356. Dat is niet zonder reden; Microsoft 365 biedt namelijk heel wat voordelen aan bedrijven. Maar wat zijn die voordelen dan? We bespreken de 10 belangrijkste hieronder!

Microsoft Office 365 Wat Zijn De 10 Voordelen Voor Jouw Bedrijf​

Je werkomgeving is 24/7 beschikbaar

Dankzij Microsoft 365 is je werkomgeving altijd beschikbaar. Door Microsoft 365 moet je immers niet meer fysiek aanwezig zijn op het kantoor, het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding.

Dat een internetverbinding de enige vereiste is om je werkomgeving te betreden, zorgt er ook voor dat je van overal kunt werken. Zo kun je nog even werken als je onderweg bent met de trein, of snel checken of alles in orde is wanneer je op vakantie bent.

Microsoft 365 is zeer gebruiksvriendelijk

Nog een voordeel van Microsoft 365 is dat je collega’s er heel snel hun plan mee zullen kunnen trekken. Microsoft 365 is immers bijna iedereen vertrouwd. Tegenwoordig leren kinderen immers al van jongs af aan hoe ze met de Office-programma’s zoals Word, PowerPoint en Excel moeten werken.

Toegankelijk via elk apparaat

Heb je thuis niet dezelfde computer als op kantoor, maar wil je wel kunnen werken en dus toegang hebben tot je werkomgeving? Bij Microsoft 365 is dat geen probleem, het programma is immers via elk apparaat beschikbaar. 

Het enige wat je nodig hebt, zijn je logingegevens. Dat betekent ook dat je zelfs geen computer nodig hebt; een iPad of gsm volstaan bij Microsoft 365!

Al je data wordt opgeslagen in de cloud

Dankzij Microsoft 365 wordt al jouw bedrijfsdata veilig en overzichtelijk bewaard. Microsoft hanteert namelijk zeer strikte veiligheidsmaatregelen die het indringers zeer moeilijk maken om je data die opgeslagen is op OneDrive of SharePoint te stelen of te bekijken.

Eenvoudig en efficiënter communiceren en vergaderen

Efficiëntie is zeer belangrijk in een bedrijf. Hoe efficiënter een bedrijf werkt, hoe meer winst er gegenereerd wordt. Efficiënt werken begint bij efficiënt communiceren. Dankzij Microsoft 365 was doeltreffend communiceren nog nooit zo gemakkelijk.

Of je nu met een collega iets wilt afspreken of aan 100 mensen een presentatie wilt geven, met de applicaties van Microsoft 365 kan het allemaal. Het programma stelt namelijk alle nodige apps ter beschikking, denk hierbij aan: OneNote, PowerPoint, Teams, Outlook en SharePoint Online.

Microsoft 365 groeit mee met je bedrijf

Je bedrijf staat nooit stil: je neemt nieuwe mensen aan, er vertrekken medewerkers en je noden veranderen. Bij Microsoft 365 is het mogelijk om je abonnement steeds aan te passen aan deze veranderingen. Zo kun je steeds nieuwe gebruikers toevoegen en verwijderen, je abonnement op elk moment aanpassen en zelfs op maat gemaakte oplossingen voor verschillende afdelingen binnen je organisatie creëren.

Automatische updates

Updates: waarvoor ze ook zijn, iedereen haat ze. Als een melding met de tekst ‘het programma moet geüpdatet worden’ het eerste is wat je medewerkers zien wanneer ze de werkomgeving openen, kan dat voor wat frustraties zorgen.

Hoewel Microsoft 365 ook moet updaten om steeds de beste service te kunnen bieden, gebeuren deze updates automatisch en dus meestal wanneer het niet stoort. Zo zijn alle applicaties steeds klaar voor gebruik en blijf je van deze frustraties gespaard.

Update Pana

Voorspelbare en op voorhand vastgelegde kosten

Bij Microsoft 365 betaal je maandelijks of jaarlijks een vast bedrag per gebruiker. Dit bedrag ken je op voorhand, je kan dus nooit voor een onaangename verrassing komen te staan. Hoeveel je moet betalen is afhankelijk van de opties die je ook vooraf gekozen hebt. Eenmaal je die opties gekozen hebt, zijn er geen bijkomende kosten meer.

Eenvoudig samenwerken

Je hebt het vast al eens meegemaakt: je wilt aan 1 bestand samenwerken met een collega, verstuurt daarom verschillende mails met verschillende versies van het bestand, waardoor je uiteindelijk niet meer weet welke versie de laatste juiste is en dus in het verkeerde bestand verder werkt. Met Microsoft 365 is dat verleden tijd, het programma maakt immers gebruik van automatisch versiebeheer en zorgt ervoor dat tegelijkertijd samenwerken in een document mogelijk is.

Een gigantische scala aan tools

Tegenwoordig hebben bedrijven allerlei tools nodig om te kunnen functioneren in deze gedigitaliseerd maatschappij. Microsoft biedt alle nodige tools of applicaties aan, denk maar aan: Word, PowerPoint, Outlook, Teams, OneNote, Sharepoint, Teams en OneDrive. Jij hoeft enkel nog te bepalen welke jouw bedrijf nodig heeft!