ICT oplossingen voor het onderwijs

Van Chromebooks en netwerken tot samen uitwerken van een ICT beleid.

Wij begeleiden uw school van A tot Z.

Als school moet je op ontelbaar veel zaken letten, op de voet volgen zelfs. ICT-taken blijven al snel onderaan de stapel liggen.
Toch is ICT de dag van vandaag niet meer uit het schoolbeeld weg te denken. Laat je daarom ondersteunen door een specialist. Arbecom start op, ondersteunt en past aan waar nodig. 

Een heldere visie op en vlotte werking van ICT is onmisbaar op een school. Als directie bent u non-stop bezig met het verwerken van belangrijke gegevens, leerkrachten en leerlingen zijn non-stop bezig met het gebruiken van digitale leermiddelen. U hebt een netwerk nodig waar u iedere dag op kan vertrouwen. 

Transparante aanpak

Wij kennen de budgettaire beperkingen van scholen voor ICT. Net als u, focust Arbecom zich op wat echt belangrijk is voor een school. Dankzij ervaring en expertise halen wij het maximale uit uw ICT-budget. Netwerk, security, hardware, software, … Het lijstje stopt daar niet. ICT is veelomvattend en complex. Laten we daarom samen kijken naar de noden en prioriteiten. 

Efficiëntie en structuur

Een ICT-Coördinator is altijd druk bevraagd. Vaak ontbreekt de tijd dan ook om te kijken naar het pedagogische luik. Wij trachten zoveel mogelijk routinetaken te automatiseren en beheer te centraliseren. Zo kan de ICT-omgeving goed opgevolgd en onderhouden worden zonder dat dit veel tijd en geld hoeft te kosten

“Je weet wat je aan Arbecom hebt. Nauwkeurig werk, duidelijke communicatie, snelle dienstverlening. Ook bereid mee te denken op beleidsniveau. Dat zorgt voor rust en vertrouwen binnen onze school.”
Bart Roels
Directeur Vita et Pax College Schoten
logo_Site-KanaalZ-NL

Arbecom voorgesteld als partner voor scholen op Kanaal Z

In februari 2021, middenin de Coronapandemie hebben wij de vraag gekregen ons bedrijf kort voor te stellen op Kanaal Z.

Ons doel is om scholen en bedrijven mee door deze crisis te loodsen door hun IT naar een hoger niveau te tillen en hen te laten profiteren van de voordelen en gemakken van technologie zonder dat ze zich zorgen moeten maken of bang moeten zijn van alles wat daarbij komt kijken.

ICT beleid

Een ict-beleidsplan opstellen als school is geen eenmalige activiteit, maar een proces dat continu in beweging is. Het dient dan ook regelmatig aangepast en bijgestuurd te worden. Vooral doordat een ict-beleidsplan zoveel verschillende elementen bevat, wordt het een krachtig middel eens je een visie voor ogen hebt. Hoe creëer je die visie rond zo’n complexe materie? Schakel hulp in om de brede waaier aan mogelijkheden te bekijken.

ICT beheer en support

Een IT beheer dat volledig is afgestemd op uw noden als school, daar zorgt Arbecom voor. Uw IT-omgeving wordt gemonitord en bijgestuurd waar nodig. Dankzij de continue opvolging kunnen problemen snel worden opgelost. Geen zoveelste nummertje in de rij, Arbecom hecht veel belang aan een efficiënte, doelgerichte en persoonlijke aanpak.

Netwerk, wifi en beveiliging

Een snelle internetverbinding is onmisbaar als school. Met zoveel verschillende (soorten) gebruikers is dit enorm belangrijk voor modern onderwijs. Net als het beheer en de beveiliging van uw netwerk. Arbecom geeft advies, creërt jouw ICT-infrastructuur en zorgt tot slot voor het onderhoud en de beveiliging. Van begin tot einde, alles wordt opgevolgd.

Begeleiding, advies en opleidingen

Een beleidsplan op stellen en de school voorzien van een goede ICT-infrastructuur heeft geen meerwaarde wanneer schoolmedewerkers deze vernieuwingen niet omarmen. De sleutel hiervoor is een goede opleiding en begeleiding voor leerkrachten. Het is niet voor iedereen evident om met nieuwe technologie aan de slag te gaan. Met onze expertise in schoolomgevingen en de ervaring van onze opleider, zelf een leraar, loodsen wij uw school er graag door.

Is uw school klaar voor de Digisprong?

Benieuwd hoe uw school ervoor staat? Vraag snel uw gratis Digisprong Audit aan!

scholen hebben al stappen gezet met onze gratis audit
0
"Arbecom is een modern, flexibel bedrijf dat prima oplossingen heeft aangereikt voor onze school. Ze hebben ons volledig netwerk vernieuwd, de oude server vervangen door een nieuwe, … Kwaliteit en service zijn hun sterke punten. Een aanrader wat mij betreft! "
Filip Geeraerts
Directeur Vrije Basisschool Sint-Catharina

Hardware op school

Chromebooks

 • Veel keuze in maten, opslag en meer
 • Keuze uit laptop of laptop en tablet in 1
 • Batterijduur van wel 12 uur, ideaal voor in de klas
 • Opgestart in enkele seconden, de kinderen zijn vertrokken
 • Automatische updates, altijd werkend met de nieuwste software
 • Keuze uit veel apps om het leren interactiever te maken

Tablets

 • Groot of klein, iOs of Android, de opties zijn eindeloos
 • Gemiddeld 15 uur non-stop werken met 1 oplaadbeurt
 • Dankzij slaapmodus in 1 seconde weer actief
 • Keuze uit apps is eindeloos, mogelijkheden zijn eindeloos

Refurbished hardware

Refurbished betekent letterlijk opknappen of renoveren. Bij ICT betekent dit veel meer. Het is niet slechts het opknappen van gebruikte producten zoals laptops, Chromebooks en tablets, het is een specialisatie. Apparatuur wordt ontdaan van data, getest, gereinigd, en waar nodig gerepareerd. Zo krijgt een gebruikt apparaat een tweede leven. Het scheelt in je portemonnee en is goed voor het milieu.

"Wij zijn erg tevreden met de overstap die we maakten naar Arbecom als ICT-en Telecompartner. We ervaren flexibele, ervaren medewerkers die proactief meedenken op schoolniveau. We hebben vertrouwen in een fijne samenwerking voor de volgende jaren!”
Mia Mahieu
ICT Coördinator Sint-Johannaschool

Uw school in de cloud

Meer dan ooit zijn cloud-toepassingen in trek bij scholen. Bestanden delen, efficiënt samenwerken, lesgeven van thuis uit, … Maar wat is cloud? Welke toepassingen geven antwoord op uw vragen?

Het is geen evidentie om een hele school mee te krijgen op een nieuw digitaal avontuur. Arbecom adviseert je graag over de meest geschikte software voor uw school, begeleidt de opstart en zorgen voor opleidingen aan de eindgebruikers.

Microsoft 365 apps

Office 365

 • Altijd en overal toegankelijk
 • Interactieve lessen met een grote keuze aan programma’s 
 • Alles bewaren en delen vanuit 1 plaats
 • Synchronisatie tussen verschillende apparaten
 • Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive, Teams, en zo veel meer, allemaal binnen 1 systeem

G Suite for Education​

 • Ideaal in combinatie met Chromebooks
 • Krachtige tools op zich, gecombineerd nog beter
 • Cloudgebaseerd, dus overal en altijd toegankelijk + up-to-date
 • Werkt zowel online als offline op al uw apparaten
 • Gmail, Drive, Agenda, Documenten en Presentaties zijn enkele van de vele mogelijke programma’s

"Wij zijn als school erg tevreden over Arbecom! Een snelle service precies op maat en volgens het budget van de school.  "
Sofie Dirix
Directeur Basisschool Bloemendaal en Elshout

Graag wat meer informatie?

Vul onderstaande formulier in en we nemen spoedig contact met u op.