Cyberverzekering

De dreiging van cybercriminaliteit is een realiteit voor elke onderneming die gebruikmaakt van internet en computers. Uit recent onderzoek van Unizo blijkt zelfs dat 40% van de KMO’s al eens doelwit is geweest van cybercriminelen. Daarom is een cyberverzekering essentieel voor iedere moderne onderneming.

Cyberaanvallen kunnen financieel verwoestend zijn en de meeste bedrijven kunnen deze kosten niet zelf dragen. Een cyberverzekering biedt in dergelijke situaties een broodnodige financiële ondersteuning.

Alleen vertrouwen op IT-specialisten voor je beveiliging volstaat niet meer. Menselijke fouten vormen namelijk in 95% van de gevallen de oorzaak van cyberaanvallen. De informatie en bewustwording van jou en je medewerkers over cyberincidenten zoals ransomware, CEO-fraude en phishing zijn dus cruciaal in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Computer Hacked

Arbecom is verheugd om onze samenwerking aan te kondigen met verzekeringsmakelaar Experta. Deze samenwerking heeft als doel om onze klanten te helpen zich optimaal te beschermen tegen cybercriminaliteit. Samen bieden we de uitgebreide cyberverzekering van KBC aan, een product dat speciaal is ontworpen om bedrijven te wapenen tegen de financiële en operationele gevolgen van cyberaanvallen. Met de hulp van Arbecom, Experta en KBC, kunt u zich beter wapenen tegen de dreigingen van het digitale landschap en de veiligheid en stabiliteit van uw onderneming waarborgen.

Wat is de KBC cyberverzekering?

De KBC Cyberverzekering is meer dan een eenvoudige schadeverzekering; het is een essentieel vangnet voor je onderneming tegen de potentiële verwoestingen van cyberaanvallen, datalekken, systeeminbraken en hacking. Het unieke aan deze cyberverzekering is dat ze zelfs dekking biedt als de oorzaak bij jou of je werknemers ligt.

1. Herstelkosten worden terugbetaald

De KBC Cyberverzekering vergoedt de kosten die nodig zijn om de schade te herstellen na een cyberincident. Dit omvat de reparatiekosten van je netwerk na een hackaanval, maar ook administratieve boetes bij inbreuken op de privacywetgeving door nalatigheid van een medewerker, of verlies van geld op je rekening als gevolg van hacking.

2. Directe hulp bij een cyberaanval of datalek

De KBC Cyberverzekering Helpdesk staat 24/7 klaar om je te ondersteunen bij een cyberaanval of datalek. Binnen twee uur na je melding ontvang je een voorstel om de schade te herstellen. Indien nodig, wordt er onmiddellijk een IT-expert naar je bedrijf gestuurd die uw eigen IT partner kan bijstaan om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. Bij gegevensverlies of inbreuk op de GDPR-wetgeving, kunnen we ook juridisch advies of PR-ondersteuning bieden.

3. Preventieve maatregelen voor betere beveiliging

De KBC Cyberverzekering omvat ook een preventief aspect. IT-experts zoals Arbecom voeren een analyse uit om kwetsbaarheden in je beveiliging te identificeren. Daarnaast onderzoekt een advocatenkantoor je huidige gegevensbeschermingspraktijken en geeft aanbevelingen voor verbeteringen. Een PR-bureau evalueert ook je crisiscommunicatieplan om je optimaal voor te bereiden op een mogelijke cyberaanval.

4. Compensatie voor bedrijfsschade

Als je bedrijf financieel lijdt onder een cyberaanval, biedt de KBC Cyberverzekering vergoeding voor de gemiste inkomsten. Met de KBC Cyberverzekering kun je jouw bedrijf op een veilige en verantwoorde manier navigeren in het digitale landschap.