Back-up

Uw data is een van de waardevolste dan niet hét waardevolste van uw bedrijf. Een continue bewaring van uw bedrijfsgegevens is dan ook cruciaal en moet ten allen tijden beschikbaar zijn. Defecte hardware, virussen, inbraak, een verkeerde handeling, veel is er niet nodig om uw kostbaarste bezit te zien verdwijnen. Via verschillende methodes, software en opslaglocaties zorgt Arbecom ervoor dat u in zo’n geval weer in no-time operatief bent.

Het belang van back-ups

Beschikt uw bedrijf over off-site en online kopieën? Gebeurt deze back-up iedere minuut of dag? Hoe lang worden uw back-ups bewaard? Wat met de veiligheid rond uw back-ups? Geen concreet antwoord op deze vragen? Dataverkeer en de opslag hiervan is dan ook complexe materie. Het is een steeds groeiend onderwerp en dit zal alleen maar toenemen. Arbecom zorgt ervoor dat uw data altijd en overal veilig en beschikbaar is en stuurt bij waar nodig.

  • Plannen. Want ieder bedrijf heeft andere noden en prioriteiten. Samen zoeken we naar de geschikte oplossing die aan alle eisen voldoet.
  • Implementeren. De installatie en configuratie wordt door Arbecom onder handen genomen. Alles wordt op elkaar afgesteld zodat u zeker kan zijn van een waterdicht back-upsysteem. 
  • Opvolgen. Wij volgen alles nauwgezet op en sturen bij indien nodig. Schrap dit dus alvast van uw eigen lijstje. 

Eenvoudig herstel

Mensen zijn niet onfeilbaar. Ze maken fouten, en eigenlijk maken ze die ook vaak. E-mails met virussen worden elke dag per ongeluk geopend en belangrijke bestanden worden vaak per ongeluk verwijderd. Er is geen reden om bang te zijn voor deze problemen als u regelmatig incrementele snapshots van uw systemen maakt. U kunt eenvoudig een momentopname herstellen die is gemaakt voordat het virus optrad. Of u kunt het bestand herstellen van een tijd voordat het werd verwijderd. Het is heel gemakkelijk te beschermen tegen de kleine dingen en het extra voordeel is dat je ook klaar bent voor de grote dingen.

Security

Dataopslag en data-security gaan hand in hand. Hoe beter beveiligd uw gegevens en netwerk zijn, hoe kleiner de kans is dat u gebruik moet maken van uw back-up systeem. Bekijk hier hoe wij u kunnen helpen met de veiligheid van uw bedrijf.

Audits, belastingen en archieven

Veel, zo niet de meeste bedrijven zijn verplicht hun bedrijfsadministratie gedurende een langere periode bij te houden. Dit is voor fiscale doeleinden of vanwege verschillende soorten regelgeving. U moet misschien even kijken naar wat er een paar jaar geleden aan de hand was. Het is gemakkelijk om aan te nemen dat u gedekt bent door uw computers, alleen maar omdat ze de informatie van de afgelopen jaren hebben. Maar zoals u inmiddels wellicht weet, is het hebben van één exemplaar over het algemeen een grote vergissing. Door ervoor te zorgen dat u een externe back-up van kritieke informatie heeft, kunt u veel besparen als er iets misgaat. 

Dodelijke uitvaltijd

Uit een onderzoek bleek dat 43 procent van de bedrijven die te maken hebben met groot gegevensverlies, nooit meer opengaan. Veel van deze bedrijven sluiten hun deuren voorgoed binnen twee jaar na een groot gegevensverlies. Door eenvoudig een back-up te maken van gegevens en een effectief back-up- en noodherstelplan te hebben, kunnen dit soort bedreigingen worden beperkt. U kunt een van de overgebleven bedrijven zijn als u vooruit denkt.

Data-recovery

Foto’s, muziek, bestanden, mails, … als een van uw waardevolste elementen niet meer vindbaar is, bieden wij u een gepast oplossing. Softwarematige recovery wordt bij ons uitgevoerd.

Hardwarmatige recovery laten wij over aan onze vaste partner, Stellar. Een leider in de wereld van datarecovery. Maar net zoals bij iedere van onze services, kan u gerust zijn, uw data wordt beschermd.

Kortom, wij zorgen voor een waterdicht systeem waarbij uw bedrijfsgegevens nooit verloren gaan.

Office 365 Back-up

Microsoft Office 365 is een van de meest gebruikte clouddiensten ter wereld. Denk aan Exchange (e-mail), Teams, OneDrive en SharePoint.

Arbecom biedt een aanvullende back-up voor uw Office 365-omgeving waarmee verwijderde bestanden uit OneDrive of verwijderde mails gerecupereerd kunnen worden.